Het menu
Eenvoud is een groot goed in de Armeense keuken. Ons menu is daarom simpel en eerlijk. Alles wordt ambachtelijk in onze keuken bereid volgens traditioneel recept. Wij maken daarbij gebruik van verse en lokale producten.
Wij leggen je graag uit hoe ons menu werkt, hoe je het eet en waar je uit kan kiezen. Mocht je direct willen bestellen, dan kan dat via de rode bestelknop.
Hoe het werkt
1
Maak de keuze uit een maaltijd (1 persoon) of box (vanaf 2 personen)


2
Kies een huisgemaakte salade en saus


3
Je krijgt altijd aardappels gegrild op de spies & lavash


Hoe het werkt
1
Maak de keuze uit een maaltijd of box
2
Kies een salade en saus
3
Je krijgt altijd:
Een maaltijd is gemaakt voor één persoon
Alle salades en sauzen zijn huisgemaakt
Aardappels gegrild op de spies & lavash

Een box is vanaf vier personen





Hoe je het eet
In Armenië is het gebruikelijk om shashlik en kebab in lavash te rollen en als een wrap te eten.
Wij raden daarom het volgende aan:
1
2
3
4
5





Leg een stuk lavash open neer
Snij het vlees en verdeel over de lavash
Bestrooi het vlees met verse kruiden, granaat-appel en uienringen
Doe de saus op het vlees
Rol de lavash dicht en geniet ervan!
MAALTIJDEN
Iedere maaltijd bestaat uit één soort vlees, geserveerd met aardappels, lavash, salade en saus
- Shashlik van lam
Shashlik van lam is gemarineerd lamsvlees van de barbecue. We gebruiken hiervoor lamsdijen waardoor het heerlijk mals blijft en glaceren het vlees met granaatappelsiroop. Wist je dat de granaatappel een van de nationale symbolen van Armenië is?
- Shashlik van kalfshaas
Shashlik van kalfshaas is volgens traditioneel recept gemarineerd kalfsvlees en wordt gegrild op de spies. Boven het vuur wordt het vlees geglaceerd met granaatappelsiroop. De granaatappel geeft een karakteristieke smaak en het vlees blijft hierdoor extra mals.
- Shashlik van kippendijen
Shashlik van kippendij is zo lekker van zichzelf dat het bijna niets meer nodig heeft. Met een simpele, maar smaakvolle marinade wordt de kip gegaard boven de houtskool. De kippendij komt goudbruin en met de echte, gerookte barbecuesmaak van de spies af.
- Lamskebab
Kebab kent veel variaties in de verschillende keukens in het Midden-Oosten. Onze kebab is traditioneel Armeens gekruid gehakt van de spies. Lamsgehakt is de meest klassieke variant.
- Kalfskebab
Al onze kebab wordt op ambachtelijke wijze bereid, zo ook de kalfskebab. Langzaam gegaard op de barbecue is deze kebab onweerstaanbaar.
- Kipkebab
De kipkebab is eveneens een aanrader. Lekker gekruid gehakt, wat nog sappig van de barbecue komt.
BIJGERECHTEN
- Aardappels gegrild op de spies
Ook de aardappels worden bereid op spiesen. Boven het vuur worden ze ingesmeerd met roomboter en paprikapoeder waardoor de aardappels van buiten goudbruin en knapperig zijn, maar van binnen zacht en kruimig.
- Ambachtelijk gebakken lavash
Lavash is plat, zacht brood en wordt al eeuwen gegeten in Armenië. Het bestaat uit slechts drie ingrediënten: meel, water en zout. Traditioneel wordt het deeg uitgerold en tegen de wand van een hete klei-oven geplakt.
- Salade van groente gegrild op de spies
Groenten van de grill mogen eigenlijk niet ontbreken bij een echte Armeense barbecue. Een kleurrijke salade van aubergine, paprika en tomaat van de spies, met de gerookte smaak van de houtskool en aangemaakt met ui en verse kruiden.
- Vinaigrette salade
Vinaigrette is ook een van onze specialiteiten. Een heerlijke combinatie van zoet en zuur, met rode biet, wortel, kidneybonen, zuurkool, augurk en aardappel. Ontstaan in de Russische keuken, maar veel gemaakt in omliggende landen zoals Armenië.
- Frisse salade
Een simpele, maar smaakvolle salade van tomaat, komkommer, zoete paprika, ui en verse kruiden.
SHASHLIK MASHLIK BOXEN
Iedere box bestaat uit een combinatie van verschillende soorten vlees, geserveerd met aardappels, lavash, salade en saus
- Lam box | 2, 4 of 6 personen
Kies je voor deze box? Dan krijg je shashlik van lam en lamskebab.
- Kalf box | 2, 4 of 6 personen
In deze box vind je zowel shashlik van kalf als kalfskebab.
- Kip box | 2, 4 of 6 personen
Zin in kip? Kies dan voor de box met shashlik van kip en kipkebab.
- Shashlik mix | 4 of 6 personen
In deze box vind je een mix van Shashlik van lam, kalfshaas & kippendijen gegrild op de spies.
- Kebab mix | 4 of 6 personen
Voor de kebabliefhebbers hebben wij deze mix. Met deze box krijg je lamskebab, kalfskebab en kipkebab.
- SHASHLIK MASHLIK | 6 personen
Wil je het beste van twee werelden? Ga dan voor de SHASHLIK MASHLIK box. In deze box zit ons hele assortiment van shashlik en kebab.
SAUZEN
- Adjika
Adjika is onze huisgemaakte saus van paprika. De saus staat uren te pruttelen waardoor de smaken van de paprika, tomaat en verse kruiden worden versterkt en ontzettend goed tot hun recht komen.
- Kavkas
Deze tomatensalsa is onze huisspecialiteit. De saus past met haar zoete en frisse smaak heel goed bij alle soorten vlees.
- Knoflook yoghurt
De knoflook yoghurtsaus is een frisse saus met verse dille, basilicum en peterselie.
Hoe je het eet
In Armenië is het gebruikelijk om shashlik en kebab in lavash te rollen en als een wrap te eten.
Wij raden daarom het volgende aan:
Leg een stuk lavash open neer

Snij het vlees en verdeel het over de lavash

Bestrooi het vlees met verse kruiden, granaat-appel en uienringen

Doe de saus op het vlees

Rol de lavash dicht en geniet ervan!

Bestellen doe je via rode bestelknop.
MAALTIJDEN
Iedere maaltijd bestaat uit één soort vlees, geserveerd met aardappels, lavash, salade en saus
- Shashlik van lam
Shashlik van lam is gemarineerd lamsvlees van de barbecue. We gebruiken hiervoor lamsdijen waardoor het heerlijk mals blijft en glaceren het vlees met granaatappelsiroop. Wist je dat de granaatappel een van de nationale symbolen van Armenië is?
- Shashlik van kalfshaas
Shashlik van kalfshaas is volgens traditioneel recept gemarineerd kalfsvlees en wordt gegrild op de spies. Boven het vuur wordt het vlees geglaceerd met granaatappelsiroop. De granaatappel geeft een karakteristieke smaak en het vlees blijft hierdoor extra mals.
- Shashlik van kippendijen
Shashlik van kippendij is zo lekker van zichzelf dat het bijna niets meer nodig heeft. Met een simpele, maar smaakvolle marinade wordt de kip gegaard boven de houtskool. De kippendij komt goudbruin en met de echte, gerookte barbecuesmaak van de spies af.
- Lamskebab
Kebab kent veel variaties in de verschillende keukens in het Midden-Oosten. Onze kebab is traditioneel Armeens gekruid gehakt van de spies. Lamsgehakt is de meest klassieke variant.
- Kalfskebab
Al onze kebab wordt op ambachtelijke wijze bereid, zo ook de kalfskebab. Langzaam gegaard op de barbecue is deze kebab onweerstaanbaar.
- Kipkebab
De kipkebab is eveneens een aanrader. Lekker gekruid gehakt, wat nog sappig van de barbecue komt.
SHASHLIK MASHLIK BOXEN
Iedere box bestaat uit een combinatie van verschillende soorten vlees, geserveerd met aardappels, lavash, salade en saus
- Lam box | 4 of 6 personen
Kies je voor deze box? Dan krijg je shashlik van lam en lamskebab.
- Kalf box | 4 of 6 personen
In deze box vind je zowel shashlik van kalf als kalfskebab.
- Kip box | 4 of 6 personen
Zin in kip? Kies dan voor de box met shashlik van kip en kipkebab.
- Shashlik mix | 4 of 6 personen
In deze box vind je een mix van gemarineerde stukken lamsvlees, kalfshaas & kippendijen gegrild op de spies.
- Kebab mix | 4 of 6 personen
Voor de kebabliefhebbers hebben wij deze mix. Je krijgt dan lamskebab, kalfskebab en kipkebab.
- SHASHLIK MASHLIK | 6 personen
Wil je het beste van twee werelden? Ga dan voor de SHASHLIK MASHLIK box.In deze box zit ons hele assortiment van shashlik en kebab.
BIJGERECHTEN
- Aardappels gegrild op de spies
Ook de aardappels worden bereid op spiesen. Boven het vuur worden ze ingesmeerd met roomboter en paprikapoeder waardoor de aardappels van buiten goudbruin en knapperig zijn, maar van binnen zacht en kruimig.
- Ambachtelijk gebakken lavash
Lavash is plat, zacht brood en wordt al eeuwen gegeten in Armenië. Het bestaat uit slechts drie ingrediënten: meel, water en zout. Traditioneel wordt het deeg uitgerold en tegen de wand van een hete klei-oven geplakt.
- Salade van groente gegrild op de spies
Groenten van de grill mogen eigenlijk niet ontbreken bij een echte Armeense barbecue. Een kleurrijke salade van aubergine, paprika en tomaat van de spies, met de gerookte smaak van de houtskool en aangemaakt met ui en verse kruiden.
- Vinaigrette salade
Vinaigrette is ook een van onze specialiteiten. Een heerlijke combinatie van zoet en zuur, met rode biet, wortel, kidneybonen, zuurkool, augurk en aardappel. Ontstaan in de Russische keuken, maar veel gemaakt in omliggende landen zoals Armenië.
- Frisse salade
Een simpele, maar smaakvolle salade van tomaat, komkommer, zoete paprika, ui en verse kruiden.
SAUZEN
- Adjika
Adjika is onze huisgemaakte saus van paprika. De saus staat uren te pruttelen waardoor de smaken van de paprika, tomaat en verse kruiden worden versterkt en ontzettend goed tot hun recht komen.
- Kavkas
Deze tomatensalsa is onze huisspecialiteit. De saus past met haar zoete en frisse smaak heel goed bij alle soorten vlees.
- Knoflook yoghurt
De knoflook yoghurtsaus is een frisse saus met verse dille, basilicum en peterselie.
Bestellen doe je via de rode bestelknop.

